Team

Joyce Sengers - Oprichter en beheerder

joyce

Joyce Sengers (1969) is directeur en beheerder van Natuurbegraafplaats ‘De Utrecht’ en bestuurslid van Stichting EEN&AL Natuurbegraven. Joyce groeide op in de Betuwe en stond van jongs af aan in nauw contact met de natuur. Door haar vrije opvoeding ontstond een hechte band met alles wat leeft en bloeit. Joyce studeerde makelaardij (HEAO Eindhoven) en was een tiental jaren werkzaam als vastgoedmakelaar. Sinds 2005 ontwikkelt zij met haar bureau LANDINZICHT projecten in de openbare ruimte en het landschap.

Joyce is gespecialiseerd in natuurbegraafplaatsen en betrokken bij diverse initiatieven in Nederland en België. In 2006 bracht zij natuurbegraven mee naar Nederland vanuit Engeland, waar zij sinds 2006 regelmatig werkt. In haar werk streeft Joyce naar een synergie tussen het ontwikkelen en het verantwoord omgaan met natuur. Haar uitdaging – die stoelt op haar democratisch ideaal - is om haar projecten bereikbaar en toegankelijk te maken voor zoveel mogelijk mensen. ‘’Natuurbegraafplaats ‘De Utrecht’ is een plek waar iedereen zich thuis voelt, tot zijn recht komt en kan groeien in harmonie.’’


martijn

Martijn van de Loo - Ecoloog
Martijn is dierkundig ingenieur en ecoloog. Hij houdt zich bezig met het in kaart brengen, adviseren en beheren van natuurwaarden, zowel in het landschap als in de stedelijke omgeving. Zijn specialismen zijn amfibieën en reptielen en bosecologie. Martijn houdt de natuurwaarden op de natuurbegraafplaats in de gaten en brengt regelmatig verslag uit van de vorderingen op het gebied van biodiversiteit en ecologie. Maakt u zeker een praatje met hem als u hem ziet, hij kan u alles vertellen over de flora en fauna.


 

Wil Tomassen - medewerker voorlichting & beheer

2014Wil  (1956) werkt sinds maart 2017 op natuurbegraafplaats De Utrecht. Ze houdt van het buitenleven, wandelt graag en woont in een houten huisje in het bos.  Wil groeide op in een dorp in de Liemers en was jarenlang ambachtelijk steenhouwer. Ze hakte in die jaren inscripties op verschillende begraafplaatsen in het Westen van het land en werkte vooral buiten. Daarna volgde ze een opleiding aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag en oefende verschillende kunstopdrachten uit, waaronder de markering van een wandelpad. Ook ontwierp ze een eigen lijn gedenkstenen voor een natuursteenbedrijf en maakte ze ontwerpen voor diverse gedenkobjecten.

Vervolgens breidde Wil haar werkervaring uit op een begraafplaats-crematorium in het midden van het land.

Haar achtergrond in de uitvaartwereld en haar voorliefde voor het buitenleven en de natuur, maken dat Wil op De Utrecht helemaal op haar plek is. “De natuur geeft mensen een plek binnen een groter geheel”, aldus Wil. Dat verklaart haar interesse voor natuurbegraven.


 Annette Sengers - opvolgend bestuurslid Stichting EEN&AL

annette

Annette Sengers (1970) groeide op in de Betuwe en stond evenals haar zus Joyce van jongs af aan in nauw contact met de natuur. Annette volgde de opleiding facilitaire dienstverlening (HBO) en bekleedde diverse functies als manager van klantenserviceprocessen in de energiesector. Annette ziet zichzelf als een mens achter de mens. Zij is betrokken bij anderen en kan zich goed in hen verplaatsen. Vanwege deze kwaliteiten heeft zij een grote affiniteit met natuurbegraven.

 


Raad van Advies


Alof Wiechmann - voorzitter Raad van Advies Stichting EEN&AL

alof

Alof Wiechmann (1952) behaalde zijn doctoraal algemene economie (cum laude) aan de VU Amsterdam en studeerde af als Master of Servant Leadership (Greenleaf Center for Servant Leadership Europe).

Alof bekleedde een staffunctie bij De Nederlandsche Bank en diverse directiefuncties bij Delta Lloyd, Interpolis, Monuta en Van Ameyde. Tegenwoordig is hij toezichthouder bij diverse profit- en non-profitorganisaties, waaronder de Funeraire Academie, het Nederlands Uitvaart Museum Tot Zover, het Genootschap Onze Taal, het Letterkundig Museum, The Amsterdam Symphony Orchestra en het Magogo Kamerorkest. Alof heeft veel affiniteit met rituelen en een grote passie voor de natuur. Dit is de reden dat natuurbegraven hem zeer aanspreekt en inspireert.


Michel Lafaille - lid Raad van Advies Stichting EEN&AL

michel

Michel (1951) is geboren in Antwerpen en studeerde theaterregie in Brussel. Hij regisseerde toneelstukken en organiseerde culturele activiteiten in Nederland en Vlaanderen. Michel was artistiek begeleider en regisseur van Herman van Veen en daarnaast actief als bestuurslid van de Nederlandse Vereniging voor Tuin- en Landschapsarchitectuur (NVTL), projectleider voor de Triënnale te Apeldoorn, curator van het Tuinenfestival Appeltern en directeur van het project Kunst Entree Tiel. Michel publiceert in diverse tuintijdschriften en schrijft boeken over tuinarchitectuur en tuinbeleving. Verder fotografeert hij landschappen, steden, ruimtes en vermoedens. Sinds 2006 doceert Michel tuinarchitectuur. Michel is medeoprichter van |het ontwerp instituut| in Tiel.


Cor Smulders - lid Raad van Advies Stichting EEN&AL

image1Cor (1950) heeft een brede ervaring op het gebied van accommodatiebeleid en –beheer. Vanuit een jarenlange ervaring, zowel in verschillende functies op managementniveau binnen de gemeentelijke overheid en later als adviseur en projectmanager in de zakelijke dienstverlening, is hij in staat directe oplossingen te bieden. In dat verband heeft hij bijzondere bekwaamheden verworven op het gebied van begraafbeleid en specifiek de ondersteuning en begeleiding van daarmee samenhangende processen.