Faciliteiten

faciliteitenCeremonieel Paviljoen (2017)
Ontwerp: en-en architecten

Bezoekersroute

Als u Natuurbegraafplaats ‘De Utrecht’ bezoekt, komt u binnen via De Scheidijk - een bomenlaan van Haagbeuk. Aan deze laan ligt de parkeerplaats. De kruidenrijkdom in de bermen (vlinderranden) zorgt voor een zachte overgang tussen de drukke buitenwereld en de rust van de natuur.

Parkeren

De parkeerplaats van Natuurbegraafplaats ‘De Utrecht’ ligt enigszins verscholen om de continuïteit te waarborgen van de bosrand langs de Lage Mierdseweg. Vanuit het informatiecentrum is er toezicht op uw auto. Als de parkeerplaats vol is, kunt u langs de oprijlaan parkeren.

Servicepunt 

Tegenover de parkeerplaats liggen het informatiecentrum en de toiletten. In het Informatiecentrum kunt u terecht met eventuele vragen. De koffie staat voor u klaar.

Ceremonieel paviljoen

In het hart van Natuurbegraafplaats ‘De Utrecht’ komt een ceremonieel paviljoen. Dit gebouw doet dienst als stilte- en ontmoetingsplek bij een begrafenis en is geschikt voor het vieren van bijzondere gelegenheden. De ligging van het gebouw – op de kruising van de toegangslaan en de berkensingel – versterkt de ceremoniële functie.

Natuurtheaters

Natuurbegraafplaats ‘De Utrecht’  beschikt over twee natuurtheaters, met elk een geheel eigen sfeer. Het ene ligt aan het heideterrein aan de rand van het ven. Vanaf de wal heeft u een prachtig uitzicht over ven en heide. Het andere ligt aan de rand van het schaduwsoortenbos en wordt omgeven door een takkenwal. Het is hierdoor meer besloten. Er is uitzicht richting de akker. De natuurtheaters kunnen voorzien worden van tenten eventueel met meubilering en audiovisuele voorzieningen.

Ceremonies en Condeleances

Voor ceremonies en condoleances kunt u onderandere terecht in een van de accommodaties op Landgoed ‘De Utrecht’:

Alle locaties hebben hun eigen sfeer en mogelijkheden en zijn voorzien van audiovisuele voorzieningen.